Let op: Wegens het coronavirus vragen wij u om uw eigen handdoek mee te nemen en een mondkapje te dragen in de praktijk. Bedankt!

Behandeling

Mobilisatie via Mulligan

Het Mulligan concept richt zich op het mobiliseren door bewegen. (Mobilisation with Movement). Deze behandelmethode is ontwikkeld door Brian Mulligan, een Nieuw-Zeelandse therapeut.

Mulligan stelt de fysiotherapeut in staat om, samen met de patient, pijnlijke bewegingen, gewrichten en weke delen pijnvrij te laten bewegen. Meestal worden mobilisaties passief toegepast door de therapeut en ondergaat de patient deze mobilisaties. Bij Mulligan wordt u als patient gevraagd de pijnlijk beweging uit te voeren, terwijl de therapeut het gewricht pijnvrij begeleidt. Hierbij wordt het normale beweegpatroon van het desbetreffende gewricht geinitieerd en levert dit vaak directe verbetering in pijnsensatie en mobiliteit op.

Mulligan concept wordt veel gebruikt op de wervelkolom en de gewrichten van de onderste en bovenste extremiteit. Denk hierbij aan Schouderklachten, artrose in knie en/of heup, elleboogklachten en enkelklachten.

Behandelingen volgens Mulligan vallen onder de reguliere vergoeding van de zorgverzekering. Er worden hiervoor geen extra kosten in rekening gebracht.

Voor deze behandeling kunt u terecht bij: