Fysiotherapie
Raadhuisplein
logo: Fysiotherapie Raadhuisplein Raadhuisplein 24
2914KM Nieuwerkerk a/d IJssel
Tel: (0180) 312060

Fysiotherapie voor ouderen

Hoe ouder mensen worden, hoe minder ze over het algemeen bewegen.
Dat is jammer, want juist voor ouderen is bewegen van vitaal belang voor allerlei lichaamsfuncties. Bewegen is goed voor de spijsvertering, bloeddruk en geeft suikerziekte en longaandoeningen minder kans.

Mensen met artrose (slechte gewrichten) wordt sterk geadviseerd regelmatig te bewegen. Dat lijkt namelijk de verergering van artrose af te remmen, doordat de spiekracht, coördinatie en mobiliteit van de gewrichten onderhouden wordt. Bovendien draagt het ook nog bij aan uw emotioneel welbevinden.

Wat doet de fysiotherapeut voor ouderen?
De fysiotherapeut inventariseert samen met de patiënt (en eventueel een familielid) de klachten en biedt hulp bij klachten aan het bewegingsapparaat, problemen met alledaagse handelingen zoals opstaan, lopen, wassen, aankleden, etc.

Ons doel is de patiënt zo actief mogelijk bij de behandeling te betrekken zodat deze zo lang mogelijk zijn zelfstandigheid kan behouden. Veel ouderen wonen immers tot op hoge leeftijd zelfstandig. De behandeling kan zowel bij u thuis plaatsvinden als in onze praktijk.